Cauta in oferte

10 motive 10 MITURI DESPRE AGENŢIILE DE TURISM

(Studiu realizat de Societatea Americană a Agenţilor de Turism (ASTA) privind importanţa agenţiilor)

1. Mit: Toate agenţiile de turism sunt la fel
Realitate: Fiecare agenţie de turism este diferită şi are domenii de specializare diferite. Aşa că, în funcţie de tipul de călătorie pe care doriţi să o faceţi, veţi găsi un agent mai specializat decât altul. De aceea, este important ca atunci când vă planificaţi o călătorie, să alegeţi unul specializat pe acea destinaţie sau pe acel tip de pachet turistic.

2. Mit: Nimeni nu mai foloseşte serviciile agenţiilor de turism
Realitate: Agenţiile de turism vând în toată lumea 51% din biletele de avion, 87% din toate croazierele, 81% din toate tururile şi pachetele turistice, 45% din închirierile de maşini şi 47% din hoteluri.

3. Mit: Agenţiile de turism încearcă să mă păcălească dacă nu îmi oferă cel mai mic preţ posibil
Realitate: Agenţii de turism cunosc avantajele şi dezavantajele fiecărui itinerariu. E posibil să identificaţi o ofertă mai ieftină, însă şi itinerariul vă poate da apoi dureri de cap. De exemplu, un timp de aşteptare mai mare pe aeroporturi şi multe nesincronizări. Un agent de turism va căuta să ofere clientului cel mai bun raport calitate-preţ, pentru cel mai direct şi rapid itinerariu posibil. Fireşte, clientul poate opta pentru variantele cele mai ieftine, iar agentul de turism îl va preveni asupra riscurilor.

4. Mit: Este costisitor să apelezi la o agenţie de turism
Realitate: Taxa pe care o percept un agent de turism depinde de la agenţie la agenţie (în România nu exista taxă de acest fel!). Dacă unele din agenţiile de turism specializate pe produse de lux percep taxe mai ridicate, media este destul de mică. Unele agenţii de turism vor elimina taxa sau vor oferi un discount o dată ce este achiziţionat un pachet turistic. Pe de altă parte, nu uitaţi că şi site-uri precum Orbitz şi Expedia impun o taxă de rezervare.

5. Mit Pot să rezerv acelaşi itinerariu pe cont propriu fără să am nevoie de un agent de turism:
Realitate: Deşi agenţiile de turism au acces la aceleaşi mijloace de rezervare, ele beneficiază totuşi de tarife şi aranjamente exclusive, care nu sunt disponibile publicului larg. De asemenea, există hoteluri care refuză să vândă camere la recepţie sau prin rezervare directă, chiar si atunci cand mai detin camere libere, intrucat acestea sunt alocate agenţiilor de turism, pe bază de contract. Aşa că, atunci când oricine altcineva îţi va spune “nu”, agentul de turism poate transforma răspunsul în “da”.

6. Mit: Agenţiile de turism nu au informaţia atât de actualizată ca şi cea oferită de internet.
Realitate: Agenţii de turism obţin o parte din informaţii din aceleaşi surse ca şi site-urile de rezervări precum Orbitz sau Travelocity. De asemenea, agenţiile de turism primesc zilnic emailuri şi faxuri cu oferte speciale din partea prestatorilor de servicii, oferte care nu sunt publicate pe internet. De asemenea, reprezentanţii agenţiilor de turism au acces direct la prestatorii de servicii şi pot solicita oferte speciale.

7. Mit: Agenţiile de turism sunt o pierdere de timp
Realitate: Deşi poţi găsi şi pe cont propriu aceeaşi informaţie oferită de agentul de turism, îţi ia mult mai mult timp preţios să o faci. Un agent de turism îţi salvează practic timpul, economisindu-ţi ore de căutări chinuitoare şi comparaţii de preţuri. Cunoştinţele şi experienţa agenţilor de turism le oferă calitatea de a identifica mereu cele mai bune aranjamente de călătorie.

8. Mit: Agenţiile de turism şi-au pierdut forţa
Realitate: Agenţii de turism rezervă zi de zi hoteluri, croaziere şi alte tipuri de aranjamente turistice. Dacă într-un loc vi se va spune “ne pare rău, nu avem locuri”, e posibil ca acelaşi prestator de servicii să găsească un loc pentru un agent de turism care se ştie că îi va aduce mai mulţi clienţi pe viitor.

9. Mit: Agenţii de turism buni sunt greu de găsit
Realitate: Există multe agenţii specializate pe anumite destinaţii şi pachete turistice, care, evident, oferă cele mai bune servicii în domeniu. Recomandăm agenţiile membre ale unor organizaţii de prestigiu. De asemenea, vă recomandăm să urmăriţi forumurile de discuţii.

10. Mit: Prin agenţiile de turism pot să îmi rezerv doar zborul şi hotelul
Realitate: Agenţiile de turism pot aranja şi transferurile, circuitele personalizate şi multe alte activităţi, în afara serviciilor de bază. De asemenea, reprezintă o excelentă sursă de informaţii privind restaurante bune, locuri care merită vizitate, bacşişurile care trebui oferite etc.


Oferta Ideala
Tip Oferta
Tara Destinatie
Transport
Tarif
Plecare din

Presa de Specialitate